Ara llegim…
La vida sense ell
Isabel-Clara Simó
Pròxima trobada:
Dimecres 25 de març

El júniors llegeixen…
La historia interminable
Michael Ende

2a trobada del Club de Lectura curs 2019-20

Aquest proppassat 6 de novembre va tenir lloc la segona trobada del Club de Lectura Montagut amb un llibre proposat abans de les vacances d’estiu i que havia de servir com a introducció a la visita que s’havia programat a la bodega del protagonista, en Jean Leon. La força d’un destí, d’en Martí Gironell, que narra la vida d’aquest emprenedor que va marxar del país per guanyar-se el pa a Estats Units, a través d’un tortuós viatge com a polissó en un vaixell de càrrega.

El llibre en qüestió ha deixat un gust agredolç, com alguns dels plats servits en el magnífic restaurant on ens trobem habitualment. Per una banda vam arribar a la conclusió que es tracta d’una història excepcional, però explicada de forma mediocre. Tota la força es queda en el títol i el text, literàriament parlant, el vam trobar una mica fluix i mancat de profunditat, fet que ens va impedir connectar amb els personatges que hi apareixen.

La força d’un destí és una barreja de novel·la d’aventures i biografia de dos personatges, en Ceferino Carrión, un immigrant il·legal perdut a Estats Units, i Jean Leon, un empresari d’èxit que acaba fent-se amb les seves elits polítiques i artístiques. El maridatge d’aquestes dues històries ens permet conèixer les misèries de l’Espanya de la postguerra i alhora descobrir el glamurós món del cinema a Hollywood durant les dècades dels 60 i 70.

Barreja de sort i emprenedoria, vam acabar el llibre amb la sensació d’haver descobert un gran personatge real però amb el qual podríem haver connectat molt més si literàriament hi hagués hagut una mica més de sal i pebre a La força d’un destí.

Menú