Ara llegim…
La vida sense ell
Isabel-Clara Simó
Pròxima trobada:
Dimecres 25 de març

El júniors llegeixen…
La historia interminable
Michael Ende

5a trobada Club de Lectura: La Casa Alemanya

Amb La Casa Alemanya ens endinsem a l’Alemanya de l’any 1965, 20 anys després dels horrors de l’Holocaust.

L’Eva Bruns viu amb els seus pares, propietaris de la fonda La Casa Alemanya. Treballa com a traductora i la seva única il·lusió és poder-se casar amb el seu promès. Però en aquests dies la truquen per fer d’intèrpret de polonès en el segon judici d’Auschwitz que estan a punt de celebrar. La reacció dels pares és estricta: una noia jove no s’hauria d’involucrar en un assumpte d’aquestes característiques. Aquella Alemanya dels 60, la del miracle econòmic, no volia mirar al passat perquè gairebé totes les famílies tenien coses per ocultar de l’era del Tercer Reich.

Però encara que tot l’entorn s’hi oposi, l’Eva acaba acceptant la feina i descobrirà tots els horrors dels camps de concentració i començarà a fer-se preguntes sobre el passat de la seva família.

Aquesta novel·la és diferent a altres llibres ambientats en la Segona Guerra Mundial i l’Holocaust. La majoria estan escrits des del punt de vista dels jueus, ja sigui de forma directa a través d’un supervivent d’algun camp de concentració o per algun familiar. Però mai des del punt de vista del poble alemany.

Una reflexió sobre la culpa i el perdó, sobre la necessitat de saber la veritat, sobre el silenci culpable i còmplice de tot un poble. T’obliga a reflexionar sobre els teus propis conceptes del bé, del mal i del perdó.

Cesca Sala

Menú