Ara llegim…
La vida sense ell
Isabel-Clara Simó
Pròxima trobada:
Dimecres 25 de març

El júniors llegeixen…
La historia interminable
Michael Ende

Ressenya d’Sweet Sixteen del club Lletra Petita del Montagut

Els components de la lletra petita del Montagut fa uns dies que vam acabar-nos el primer llibre d’aquest curs: Sweet Sixteen de HEURTIER, Annelise, la seva autora. És un llibre que narra una història relacionada amb fets reals a Amèrica.

Va ser als anys cinquanta quan el govern va fer una de les decisions més importants de la seva història i va dir que els negres i els blancs podien estar junts a llocs públics com escoles. Es va acabar la manera de pensar de “separats però iguals”.

A partir d’aquí una autèntica heroïna per trencar aquell perjudici “de racisme”. La Molly va ser una dels 9 negres que es van atrevir a integrar-se a un institut al costat de blancs que ho volien impedir. Després de molts dies de trucades anònimes i amenaces, alguns d’ells és van fer enrere i només en van quedar uns quants.

Com a “contrapunt” del punt de vista de la noia negra que se sentia insultada i menyspreada en tot, també es parla d’una noia blanca que és la típica animadora, la Grace que també li cal reflexionar per la seva gran discriminació contra els negres. Posant en comú les diverses versions dels fets, els lectors podem construir el nostre propi punt de vista. Aquests fets també s’han de tenir molt en compte 60 anys després.

Si creieu que encara existeix el racisme, amb exemples dels problemes que pateixen en el seu dia a dia i teniu inquietuds per la seva evolució, no dubteu, aquest llibre està fet per a vosaltres.

Sweet Sixteen, un llibre que et pot fer canviar la visió de fets que encara passen avui dia a diversos punts del mon.

Menú