Ara llegim…
La vida sense ell
Isabel-Clara Simó
Pròxima trobada:
Dimecres 25 de març

El júniors llegeixen…
La historia interminable
Michael Ende

Ressenya Club júnior: Vaig agafar la maleta un dia de juny

És un llibre que narra una història relacionada amb fets a Barcelona.

Va ser al juny del 1909, Barcelona cremaria d’aquí a poques setmanes per molt que ningú ho intuïa. L’Eulàlia és una adolescent de família honrada que creia que la veritable vida només es trobava entre les pàgines de diversos llibres, n’estava convençuda.

A partir d’aquí l’Eulàlia acompanyarà el seu pare en un viatge de diversos negocis pel nord d’Anglaterra com a intèrpret. Ella va preparant-se la maleta a casa seva malgrat hi ha una cosa que no s’imagina pas. I és que tardarà molt de temps a desfer-la, això si arriba a fer-ho.

Durant el viatge descobrirà les diferents condicions i situacions de la vida dels obrers i podem ben assegurar que n’hi ha que són molt difícils i dures de pair.

L’Oliver, un noiet una mica més gran que ella li ensenyarà la seva vida com a treballador d’una fàbrica i ell la farà adonar que la vida de veritat no tan sols està escrita sinó que si la busquem també la podem trobar, es pot viure.

L’Eulàlia és una noia que es transforma en adulta en petits cops sobtats de la realitat. Narra els fets però sobretot els canvis que ha patit la seva personalitat en veure els mons que hi ha més enllà del seu voltant, les seves fronteres que la seva família crea per allunyar-la de perills com l’explotació als menors.

Aquest relat és un llibre per parlar-ne, per adonar-nos dels canvis dels drets de les dones, dels treballadors i dels caps, de les condicions a les fàbriques, etc. En definitiva, una lectura que permet el diàleg i el coneixement d’altres realitats.

Si creieu que la diferència social existeix, que hi ha molta gent que voldria tenir una vida diferent i a la qui li amaguen la realitat, és a dir, li fan veure una falsa realitat, no dubteu, aquest llibre està fet “al vostre gust”.

Vaig fer la maleta un dia de juny, un llibre que et fa adonar de la veritable vida, la que mai és perfecta

Menú